Samen steken boer op het land werkzaamheden schoon spuiten asperges afdekken zonsondergang groei van de asperge

Hoe schil ik de asperges?

Asperges schillen is secuur werk. Hoe vers de asperges ook zijn, een slecht geschilde asperge is minder lekker. Het lijkt dan alsof er draadjes aan zitten. Maar je hoeft de asperges ook weer niet twee keer rond te schillen.

Hoe schil je asperges op de juiste manier? Leg de asperge op een keukenplank, met het kopje iets over de rand. Zo kan je 'm makkelijk vasthouden. Schil de asperge met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. Draai de asperge een beetje en schil nog een keer vanaf de kop naar beneden. Doe dat iets overlappend met de eerste keer. Zo weet je zeker dat je geen draadjes achterlaat. Schil één keer rond.

Je kunt de aspergeschillen onderin de pan leggen tijdens het koken. Het aspergevocht uit de schillen is een goede basis voor soep of saus. Wat doe je met de onderkant van een asperge?

    Terug naar 'Hoe bereid ik asperges'

Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu