Samen steken boer op het land werkzaamheden schoon spuiten asperges afdekken zonsondergang groei van de asperge

Asperges en gezondheid

Asperges zijn supergezond, dat is geen geheim. Ze zijn rijk aan vitaminen (B,C, E en provitamines A), mineralen (kalium, fructosanen en asparagine) en voedingsvezels. Bovendien bevatten asperges weinig calorieën, natrium (zout) en cholesterol... wat wil je nog meer?

De Latijnse naam van de asperge is Asparagus Officinalis. 'Officinalis' betekent 'geneeskrachtig'. Eeuwenlang werden asperges gebruikt als geneesmiddel. Ze hebben namelijk een sterke waterafdrijvende, antiseptische en ontzurende werking. Dat helpt bij hartproblemen, blaas- en nierklachten en zwaarlijvigheid. Asperges zijn bovendien goed voor de concentratie, het afweersysteem, de ogen, slijmvliezen en aanmaak van bloedcellen.

Afgelopen jaren zijn er artikelen verschenen over de kankerwerende werking van asperges. De groente bevat het enzym Glutathione: een krachtig anti-oxidant dat helpt bij het repareren van DNA en afvoeren van gifstoffen. Dit enzym wordt dan ook beschouwd als een van de meest effectieve anti-carcinogene en antioxydante lichaamstoffen. Het US National Cancer Institute deed onderzoek naar de kankerwerkende werking van asperges. Volgens dit instituut bevatten asperges van alle onderzochte voedingsmiddelen het meeste Glutathione. De wetenschappers zijn er nog niet uit of asperges kankerwerend werken. Verschillende kankerpatiënten zijn wel al overtuigd dat asperges hebben bijgedragen aan hun genezing en herstel.

Terug naar 'Alles over asperges'

 

Maak je website met Websitemachine.nl